Detoxen voor een vitaler leven

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

Moe en lusteloos? Opgeblazen gevoel? Steeds terugkerende stijfheid? Dan is het hoog tijd om je lichaam grondig te reinigen. Dat kan perfect met een detoxkuur! Maar hoe begin je hieraan? In deze lezing ontdek je hoe je met behulp van voeding en beweging jezelf kan verlossen van opgestapelde zuren en toxines om terug vitaal te worden. Je krijgt hands-on tools om thuis zelf aan de slag te gaan. Resultaat verzekerd!

€30

Lage rug klachten, wat kan ik zelf doen?

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

Wist je dat 80% van de lage rugklachten 'aspecifiek' zijn? Dit wil zeggen dat er bij het merendeel van de mensen geen duidelijke structurele oorzaak gevonden kan worden voor de klachten. Er is dus meer aan de hand. Lage rugklachten kunnen bijvoorbeeld in de hand gewerkt worden door een slechte houding, foutief voedingspatroon, onvoldoende beweging, verzuring, een disbalans in de spijsvertering of andere organen, enzovoort. Vaak wordt er hulp ingeschakeld van een kinesist, osteopaat of andere zorgverleners. Maar ook jijzelf kan er wat aan doen.

€30

Voorjaarsmoeheid, wat kan ik eraan doen?

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

We kennen het allemaal wel. De gezellige periode van Sinterklaas en Kerstmis is achter de rug. Een lange periode van korte dagen met weinig daglicht heeft gezorgd voor een daling in onze stemming, een futloos gevoel en zin in vette en zoete voeding. Het moet gewoon snel gedaan zijn die winter. Maar wat als jij nu eens tips krijgt om deze periode door te komen met een fit gevoel? Met vitaliteit? Dat kan tijdens deze lezing!

€30

Nekklachten, wat kan ik zelf doen?

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

Heb jij last van een stijve nek? Een nek die steeds maar zeer doet? Leer in deze workshop wat je zelf kan doen om nekklachten tegen te gaan en te voorkomen.

€30

Ontstekingsremmende voeding en bewegingen, hoe werkt dat?

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

Een groot aantal klachten waarmee we vandaag te kampen hebben, ontstaan door chronische (micro-ontstekingen). Denk maar aan peesklachten, uitstralende pijn in de benen, whiplash, reuma en artritis. Ook achter hedendaagse welvaartsziekten zoals diabetes, hartproblemen, Alzheimer, aderverkalking en depressie schuilt vaak een chronische ontsteking. Het goede nieuws is: je kan er iets aan doen! Onze voeding heeft enorm veel invloed op de aanmaak van ontstekingsstoffen. Door onze voeding aan te passen, kunnen we het ontstekingsproces dus actief veranderen! Tevens zijn er bepaalde ademhalingsoefeningen en yoga poses die je gemakkelijk kan aanleren. Ze kunnen ook helpen om het immuunsysteem te stimuleren en om de ontstekingsstoffen af te voeren.

Gezond zwanger

Manos Hazendreef 5, Schilde, België

Zwanger zijn, het is een van de meest fantastische ervaringen in het leven. Tegelijkertijd voel je als mama een enorme verantwoordelijkheid op je af komen. Je draagt nu ook zorg voor je baby. En dat wil je zo goed mogelijk doen. Daarom is het van cruciaal belang dat je als mama zelf gezond bent, in lichaam en geest. Want, zoals recent wetenschappelijk onderzoek steeds meer aantoont, leidt de baby in je buik al een heel eigen leven. Hij kan niet alleen bepaalde kleuren zien, maar ook geuren ruiken, aanrakingen voelen en geluiden horen. Hoe jij als mama beweegt, eet en voelt is dus direct medebepalend voor de gezondheid van je baby. Dat hoeft niet zo angstaanjagend te zijn als het klinkt. Wel kan je waarschijnlijk enkele tips gebruiken om je te helpen om je baby op een zo goed mogelijke manier te laten ontwikkelen in je buik. Daar is deze lezing dan ook voor!

€30