Kelly Bens

Kelly Bens

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens (fysiek) en persoon (mentaal-emotioneel) één geheel vormen.

Opleidingen:

 • Osteopaat D.O. (FICO)
 • Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (UA)
 • Certified functional Manual Muscle Testing of Applied Kinesiology (ICAK)
 • Master in Biomedische Wetenschappen (UA)
 • Intuitieve Ontwikkeling (Thimotheus)
 • Certified functional Manual Muscle Testing of Applied Kinesiology – fMMT (ICAK)

Lees hier meer over Osteopathie bij Manos.

Lees hier meer over fMMT of AK bij Manos.

Een afspraak maken

 • Afspraak maken of wijzigen kan alleen via de online agenda.
 • Telefonische consultaties: 03 386 78 07 of 0474 89 96 64
  tussen 12.00 u – 13.00 u alle werkdagen
  behalve woensdag dan tussen 13.00 u – 14.00 u
 • Consultatietijden in Schilde:
  • maandag 19.00 u – 21.00 u
  • dinsdag 8.00 u – 11.00 u
  • woensdag 8.00 u – 12.30 u
  • vrijdag 14.00 u – 18.00 u
 • Op de overige momenten kan een consultatie gemaakt worden in Edegem.
  Gelieve hiervoor contact op te nemen tijdens de telefonische consultatie of per mail.

Als kind wist ik het al: ik wilde werken met mensen, voor mensen, hen begrijpen en hen helpen. De weg naar de geneeskunde lag open. Tot ik aankwam in die grote hal waar het ingangsexamen plaats vond. Mijn concentratie maakte ruimte voor het nerveuze getik van de klok. Mijn wiskundig inzicht verdween toen ik de stress van mezelf en duizenden andere leerlingen voelde. Kortom, het ingansexamen werd een no-go.

Ervan overtuigd dat ik het jaar nadien wel zou slagen, schreef ik me in tussentijd in voor een master in Biomedische Wetenschappen. Na het eerste jaar met groot succes af te ronden, ging ik voor “geneeskunde: ronde twee”. Onderweg naar het ingangsexamen, begon het te regenen, te bliksemen en te donderen. Nog een luide knal volgde, toen ik tegen de auto voor mij botste. Weg was ronde twee. Zou dit iets willen zeggen … Voor mij was het een teken dat het tijd was om los te laten. Met grote onderscheiding behaalde ik mijn Master in de Biomedische Wetenschappen.

In mijn werk miste ik het menselijke contact. Meer en meer. Anderen helpen was niet een van de eindtermen die ik moest behalen voor mijn bonus. Ik miste mezelf. Dankzij een cursus “intuïtieve ontwikkeling” vond ik stilaan mijn passie terug en voelde ik opnieuw de verbinding die ik kon leggen met anderen. En … ontmoette ik een fantastische man. Hij was osteopaat, een beroep waarvan ik nog nooit had gehoord! Daar wilde ik meer over weten.
Na enkele dagen mee te lopen in zijn praktijk was het grote liefde. Osteopathie. Een holistische therapie, die de mens in zijn geheel onderzoekt en behandelt. Die het zelfgenezend vermogen van het lichaam wilt activeren. Waar in een oorzaak-gevolg filosofie wordt gekeken naar de reden achter een klacht en naar gelang behandeld wordt. De meeste osteopaten bleken ook kinesisten te zijn die zich gedurende jaren verder verdiepen in het menselijke fysieke, biochemische en mentaal-emotionele functioneren en zich de kunst van het `manipuleren` van gewrichten, organen en schedel  aanleren. Ik voelde het, dit was mijn juiste weg! Hoe ik dit praktisch ging aanpakken was nog een groot raadsel.

Toen plots mijn werkgever de samenwerking beëindigde, tuimelde ik in een groot zwart gat. Weg was mijn zekerheid om elke maand mijn hypothecaire lening af te betalen. Weg was mijn bedrijfswagen, mijn laptop, mijn glorieuze titel. In een gesprek met mijn beste vriend vroeg ik wat ik moest doen. Hij antwoordde simpelweg: “That’s great, let’s see what happens!” En inderdaad, wat er toen gebeurde was fantastisch. Sinds de dag dat mijn contract eindigde, bleek kinesitherapie een knelpuntberoep te zijn. Dit liet me toe om via een vergoeding opnieuw te kunnen studeren. De Universiteit van Antwerpen verwelkomde me opnieuw, ditmaal om de “Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen” te behalen. De flow was groter dan ooit: in de weekends ging ik osteopathie bijstuderen aan het FICO, het Flanders International College of Osteopathy. En ik ontmoette de man van mijn leven.

Fre en mijn familie steunden me door dik en dun toen ik moest zwoegen voor het zoveelste examen. Zes jaren later was het zover: ik werd mama van Polien, kinesist en osteopaat. Ik ging aan de slag in een groepspraktijk te Edegem, waar ik een nieuwe liefde vond: de toegepaste kinesiologie ofwel AK. Een uitgekiend systeem dat gebruik maakt van spiertesten om onevenwichten op te sporen in het lichaam en te kunnen behandelen, op elk vlak. Ondertussen behaalde ik het “Certificaat van de functional Manual Muscle Testing” bij Profon, een van de leidinggevende instituten in het doceren van de toegepaste kinesiologie. Het certificaat is erkend door de International College of Applied Kinesiology Benelux.

Via mijn brede achtergrondkennis en mijn toekomstige opleidingen (want ja ja, het is nog niet gedaan), probeer ik zoveel mogelijk de oorzaak-gevolg-keten van een klacht in kaart te brengen om deze als dusdanig in al zijn facetten te kunnen behandelen. Dit doe ik met een zuivere intentie: in verbinding met de patiënt, samen een weg naar welzijn bewandelen.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.