Kelly Bens

Kelly Bens

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens  één geheel vormen.

Opleidingen:

  • Causopractie (C.C.P, International Institute of Causopractic Care – Faculty of Causality Sciences)
  • Osteopaat D.O. (Flanders International College of Osteopathy, FICO)
  • Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (Universiteit Antwerpen)
  • Master in Biomedische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen)
  • Certified functional Manual Muscle Testing of Applied Kinesiology (ICAK)
  • Dry Needling basic and advanced course (Dry Needling Academy – Flanders International College of Osteopathy, FICO)
  • Hyperventilatie Ontkracht – Begeleiding bij hyperventilatie – Chris Lenaerts – (Smart Education)
  • Wat te doen bij hypothyreoïdie en Hashimoto (Orthokennis)
  • Intuitieve Ontwikkeling (Thimotheus)

Baby’s

  • Pediatrische anamnese en onderzoek (Panta Rhei, Pro-osteo)
  • Behandeling van kolieken, reflux, torticollis, tongriemproblemen, schedelonregelmatigheden (Panta Rhei, Pro-osteo)

Lees hier meer over Osteopathie bij Manos.

Een afspraak maken

  • Afspraak maken of wijzigen kan via de online agenda
  • Telefonische consultaties: 03 386 78 07

Als kind wist ik het al: ik wilde werken met mensen, voor mensen, hen begrijpen en hen helpen. De weg naar de geneeskunde lag open. Tot ik aankwam in die grote hal waar het ingangsexamen plaats vond. Mijn concentratie maakte ruimte voor het nerveuze getik van de klok. Mijn wiskundig inzicht verdween toen ik de stress van mezelf en duizenden andere leerlingen voelde. Kortom, het ingangsexamen werd een no-go.

Ervan overtuigd dat ik het jaar nadien wel zou slagen, schreef ik me in tussentijd in voor een Master in Biomedische Wetenschappen. Na het eerste jaar met groot succes af te ronden, ging ik voor “geneeskunde: ronde twee”. Onderweg naar het ingangsexamen, begon het te regenen, te bliksemen en te donderen. Nog een luide knal volgde, toen ik tegen de auto voor mij botste. Weg was ronde twee. Zou dit iets willen zeggen … Voor mij was het een teken dat het tijd was om dat ingangsexamen los te laten en te focussen op mijn Biomedische opleiding. Met grote onderscheiding behaalde ik aldus mijn Master in de Biomedische Wetenschappen en startte ik mijn carrière bij AstraZeneca.

In mijn werk miste ik echter het menselijke contact. Meer en meer. Anderen helpen was niet een van de eindtermen die ik moest behalen voor mijn bonus. Ik miste mezelf. Dankzij een cursus “intuïtieve ontwikkeling” vond ik stilaan mijn passie terug en voelde ik opnieuw de verbinding die ik kon leggen met anderen. En … ontmoette ik een fantastische man. Hij was osteopaat, een beroep waarvan ik nog nooit had gehoord! Daar wilde ik meer over weten.
Na enkele dagen mee te lopen in zijn praktijk was het grote liefde. Osteopathie. Een holistische therapie, die de mens in zijn geheel onderzoekt en behandelt. Die het zelfgenezend vermogen van het lichaam wilt activeren. Waar in een oorzaak-gevolg filosofie wordt gekeken naar de reden achter een klacht en naar gelang behandeld wordt. De meeste osteopaten bleken ook kinesisten te zijn die zich daarna gedurende 6 jaar nog extra bijschoolden. Ik voelde het, dit was mijn juiste weg! Hoe ik dit praktisch ging aanpakken was echter nog een groot raadsel.

Toen plots mijn werkgever de samenwerking beëindigde, tuimelde ik eerst in een groot zwart gat. Weg was mijn zekerheid om elke maand mijn hypothecaire lening af te betalen. Weg was mijn bedrijfswagen, mijn laptop, mijn glorieuze titel. In een gesprek met mijn beste vriend vroeg ik wat ik moest doen. Hij antwoordde simpelweg: “That’s great, let’s see what happens!” En inderdaad, wat er toen gebeurde was fantastisch. De Universiteit van Antwerpen verwelkomde me opnieuw, ditmaal om de “Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen” te behalen. De flow was groter dan ooit: in de weekends ging ik osteopathie bijstuderen aan het FICO, het Flanders International College of Osteopathy.

Fre en mijn familie steunden me door dik en dun toen ik moest zwoegen voor het zoveelste examen. Zes jaren later was het zover: ik werd mama van Polien en Morris, kinesist en osteopaat. Ik ging aan de slag in een groepspraktijk te Edegem, waar ik een nieuwe liefde vond: de toegepaste kinesiologie ofwel AK. Een uitgekiend systeem dat gebruik maakt van spiertesten om onevenwichten op te sporen in het lichaam en te kunnen behandelen, op elk vlak.

Ondertussen behaalde ik het “Certificaat van de functional Manual Muscle Testing” bij Profon, een van de leidinggevende instituten in het doceren van de toegepaste kinesiologie. Het certificaat is erkend door de International College of Applied Kinesiology Benelux. Om ook structureel zeer efficiënt te kunnen werken op spier- en peesaandoeningen, behaalde ik mijn certificaat in Dry Needling.

In de praktijk staande, ontdekte ik dat de klachten waarmee ik de mensen hielp steeds een bredere oorzaak vonden dan enkel het ‘fysieke’. Achterliggend vond ik veel metabole onevenwichten, een overbelasting met milieugiften en ook mentaal-emotionele impacten. Wilde ik trouw blijven aan de wetten van ‘Oorzaak en Gevolg’, diende ik me dus opnieuw bij te scholen om ook deze impacten te kunnen behandelen. Daarom startte ik in 2021 met de opleiding ‘Causopractie’ aan het ‘International Institute of Causality Sciences’. In 2022 behaalde ik mijn Certificate, momenteel verdiep ik me nog verder in de Advanced jaren.

Vanuit mijn holistische visie startte ik in 2019 groepspraktijk Manos. Een dynamische groepspraktijk waar eenieder vanuit zijn passie en expertise mensen verder helpt. Samen vormen we het meest krachtige paramedisch team.

Mijn aanpak? Via mijn brede achtergrondkennis en mijn toekomstige opleidingen (want ja ja, het is nog niet gedaan), probeer ik zoveel mogelijk de oorzaak-gevolg-keten van jouw klacht in kaart te brengen. Om deze als dusdanig in al zijn facetten te kunnen behandelen. Dit doe ik steeds met een zuivere intentie: in verbinding met de patiënt, samen een weg naar welzijn bewandelen. Ik heb me reeds gedurende jaren verder verdiept in het menselijke fysieke, biochemische en mentaal-emotionele functioneren en heb me de kunst van het `manipuleren` van gewrichten, organen en schedel  aangeleerd.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.