Medische massage

Medische massage

A massage a day keeps the doctor away

Stijve spieren tot in de diepte loskrijgen met een sportmassage? Blessures voorkomen en behandelen? Je lichaam terug leren bewegen en begrijpen? Dat kan met behulp van onze medische massages.

Maurik zijn handen voelen feilloos aan wat je nodig hebt. Maurik volgde meerdere professionele massagecursussen. Zijn arsenaal aan medische massagetechnieken maken de massages niet alleen heerlijk, maar ook efficiënt. Gezien hij ook personal trainer is, kan hij je ook advies geven over de juiste lichaamshouding, stretchoefeningen aanleren en oefeningen geven ter versteviging van je lichaam.

Bij Manos bieden we zowel medische als ontspannende massages.

Medische massages

Medische massages zijn zeer zinvol bij klachten zoals

 • stijve spieren
 • stressgerelateerde klachten
 • spanningshoofdpijnen
 • pijnen ter hoogte van de nek, schouder en rug
 • sportblessures (voorkomen en behandelen)
 • chronisch vermoeidheidssyndroom
 • spasmofilie
 • fibromyalgie

De technieken die gebruikt worden zijn o.a. dwarse en overlangse rekkingen, bindweefselmassage, triggerpunttherapie, rek en strekkingen, stimulatie van de bloeddoorstroming en drainage van afvalstoffen. Ons aanbod van medische massages zijn:

 • Medische nek-schoudermassage

 • Medische lichaamsmassage

 • Sportmassage

 • Triggerpuntmassage

” A massage each week isn’t an indulgence, it’s an investment in your full creative expression, productivity, passion and sustained good health. “

Medische massages

Medische nekmassage (30 min)

Een combinatie van verschillende technieken zoals diepe weefsel massage, dwarse rek, triggerpunttherapie en stretching. Specifiek gericht op de stijve nek, trapeziussyndroom, spanningspijnen, spanningshoofdpijnen en migraine.

Medische lichaamsmassage (30 min)

Een combinatie van verschillende technieken zoals pijnverlichtende technieken, ontspanningstechnieken, triggerpunttherapie, lymfedrainage en stretching. Er wordt gewerkt onder begeleiding van de infraroodlamp. De keuze van de technieken en hun combinatie is afhankelijk van de behoefte van de patiënt op dat moment. Zo kan de ene keer de massage voornamelijk gericht zijn op pijnbestrijding en ontspanning; terwijl de volgende maal er nood is aan het dieper los maken van vastzittende spieren. Ideaal bij chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, spasmofilie, chronisch vermoeidheidssyndroom en hoog sensitieve personen.

Sportmassage (30 min of 1 uur)

De professionele sportmassage is een stevige massage, waarbij de spieren gericht en tot in de diepte worden gemasseerd. Het doel is de doorbloeding van de spieren te verbeteren en zo de afvalstoffen uit het spierweefsel sneller af te voeren. Hierdoor vermindert de spierspanning en wordt de conditie verbeterd. Je recupereert sneller na een sportprestatie en blessures zullen sneller herstellen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen of om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Ook zeer zinvol buiten de sportwereld, bijvoorbeeld bij vastzittende spieren in de nek of de rug, die in de diepte losgewerkt moeten worden.

Triggerpoint Massage (1 uur)

De triggerpoint massage is een relatief nieuwe vorm van massage. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij veel lichamelijke ongemakken. Bij triggerpoint massage worden deze “spierknopen” gezocht en gemasseerd. Wanneer de triggerpunten losgemaakt zijn, geeft dit een algehele ontspanning van de spier en een betere spierfunctie.

Wat is mijn bijdrage voor een massage?

 • 60 min: 80 €
 • 30 min: 40 €

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.