Kelly Bens

Elko Van den Broucke

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens  één geheel vormen.

Opleidingen:

  • Lopende opleiding sinds 2020: Osteopathie (Flanders International College of Osteopathy)
  • Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, specialisatie sport- en manuele kinesitherapie (Universiteit Antwerpen, 2018)
  • Spartanova expert (2019)
  • Redcord Neurac 1 (2018)
  • Medical kinesiotaping (2018)
  • Dry Needling Trigger (2019)

Elko bezit een PQK-kwaliteitslabel voor kinesitherapeuten.

Van jongs af aan is sport de rode draad in mijn leven geweest. Het leerde me ontzettend veel levenslessen die ik tot op de dag van vandaag toepas in mijn dagelijks gebruik. Vanuit de liefde voor waterpolo, crossfit, skiën en algemene fitheid heb ik een fascinatie voor het menselijk lichaam gecreëerd en wat er juist allemaal gebeurt aan processen voor, tijdens en na een inspanning. Daarom ben ik aan de slag gegaan met de opleiding
kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, optie muskuloskeletale en sportrevalidatie. In 2018 behaalde ik mijn diploma ‘master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, optie muskuloskeletale en sportrevalidatie’. Ik ben meteen aan de slag gegaan bij de A-kernen van voetbalploeg K.F.C.O. Beerschot-Wilrijk en basketploeg Basics Melsele. Ik speelde op top-niveau waterpolo bij Antwerpen en behaalde in 2022 de Belgische beker. Na anderhalf jaar dit gecombineerd te hebben met (top)sporters in een individueel begeleiding in de privé-praktijk, heb ik besloten mij te verdiepen in de meer dagdagelijkse problematieken. Vanaf 2020 heb ik een breed spectrum aan aandoeningen mogen behandelen met een extra affiniteit voor sportblessures en klachten van de grote gewrichten, zoals rug-, nek-, schouder-, knie- en enkelproblematiek. Hiervoor heb ik extra opleidingen gevolgd zoals Dry Needling (Trigger), Spartanova expert en Redcord Neurac 1.

Door mijn blijvende zoektocht naar de specifieke oorzaak van het probleem, ben ik de opleiding osteopathie gestart in 2020 aan FICO. Dit om verschillende invalshoeken op het letsel te kunnen schijnen, gecombineerd met een actieve aanpak. Door de combinatie van manuele technieken, educatie en persoonlijke begeleiding wordt er gestreefd om een langdurige resultaat met maximale zelfstandigheid te verkrijgen.

Lees hier meer over kinesitherapie bij Manos.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.