Project omschrijving

Kinesitherapie

Kinesitherapie

To move is to live.

Kinesitherapie beoogt om via het bewegen (kinesis) een klacht te verhelpen (therapie). Het ‘bewegen’ kan gaan van het geven van oefentherapie om de kracht te vergroten, de proprioceptie (gevoelszin) te verbeteren, sportprestaties te verbeteren of pijn te dempen, bijvoorbeeld lage rugpijn. Evengoed kan via manuele technieken zoals mobilisatie en stretching terug meer beweging gegeven worden aan gewrichten en spieren. Kinesitherapie is dan ook zeer waardevol bij revalidatie na een ongeluk of een operatie.

Wat te verwachten tijdens een consultatie?

  • aanmelding en de oriëntatie

  • anamnesegesprek: een vraaggesprek waarin je klacht besproken wordt

  • een kinesitherapeutisch onderzoek. Het klinisch redeneren vormt hierbij de basis tot het opstarten van een behandelingsconcept.

  • een kinesitherapeutische behandeling

Wat is het verschil met osteopathie?

Waar kinesitherapie eerder gericht is op revalidatie; gaat osteopathie op een holistische manier je klacht in kaart brengen. Er wordt gekeken naar de mens als geheel, die een bepaalde klacht heeft of preventief wilt werken aan zijn gezondheid. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak-gevolg-keten van die klacht en behandelt naar gelang.

Kinesitherapie bij Manos

Kelly behaalde na haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatie ook haar Diploma in de Osteopathie. In haar behandeling verwerkt ze haar opgedane kennis en kunde van de AK met osteopathie, kinesitherapie en biochemische kennis vanuit de Biomedische Wetenschappen.Hierdoor kan ze een ruim beeld krijgen van de oorzaak van uw klacht en deze efficiënt behandelen.

Lees hier meer over Kelly.

fmmt bij Manos
kinesitherapie bij Manos

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.