Kelly Bens

Sophie Soto Caripan

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens één geheel vormen.

Opleidingen:

  •  2018 – 2022: Postgraduaat: acupunctuur Traditionele Chinese geneeswijzen (OTCG, Karel de Grote Hogeschool)
  • 2011 – 2012: Banaba spoedgevallen en intensieve zorgen (Artesis hogeschool)
  • 2006 – 2009: Bachelor verpleegkunde (Karel de Grote Hogeschool), afstudeerrichting: ziekenhuisverpleegkunde
    met vrucht beëindigd

Een afspraak maken

  • Afspraak maken of wijzigen kan alleen via de online agenda

Lees hier meer over Acupunctuur bij Manos.

Ik ben Sophie Soto Caripan. Al meer dan 10 jaar ben ik als verpleegkundige tewerkgesteld op verschillende medische diensten zoals o.a. intensieve zorgen (Klina Brasschaat), revalidatie (Revarte te Edegem) en zelfstandige thuisverpleging. In 2017 kwam traditionele Chinese geneeswijze op mijn pad. Na onze eerste gezonde zwangerschap was ik niet in de mogelijkheid om voor een tweede keer de zwangerschap te volbrengen. Ik kwam in contact met acupunctuur en was zodanig onder de indruk van het diepgaande effect van deze fijne naalden, dat ik de opleiding postgraduaat acupunctuur aan O.T.C.G. bij de Karel de Grote Hogeschool startte. Deze heb ik met vrucht beëindigd. Het onderwerp van mijn eindwerk was dan ook de behandeling van zwangerschapsklachten via acupunctuur.

In acupunctuur gaan we holistische te werk en zoeken we naar de oorzaak van de klacht. Door de energiebanen van ons lichaam terug te laten stromen versterken we het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Acupunctuur behandeld uiteenlopende klachten: alle soorten pijn, musculoskeletale
aandoeningen, spanning, hormonale/ menstruele klachten, zwangerschapsklachten, burn-out, problemen aan het ademhalingsstelsel, abdominale klachten, slaapproblematiek, hoofdpijn, obesitas, … .
Ik pas ook cupping toe. Door middel van cups vacuüm te trekken ter hoogte van meridianen en acupunctuurpunten, zal de doorbloeding in de spieren en omliggende weefsels verbeteren. De energiestroming wordt versterkt.

Wees zeer welkom
Sophie

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.