Kinesitherapie

Kinesitherapie

To move is to live.

Bij Manos Schilde kan u bij onze kinesisten Mart Heylen, Charlotte Vanreusel en Nicky Segers terecht voor doorgedreven

We zijn ervan overtuigd dat een duurzame, actieve aanpak steeds centraal staat binnen een revalidatie.

Manos heeft drie kanjers van kinesisten in huis, allen hebben het PQK-kwaliteitslabel voor kinesitherapeuten:

  • Mart behaalde met grote onderscheiding haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatie aan de Koninklijke Universiteit Leuven. Ze koos voor de specialisatie ‘sportkinesitherapie’. Ze behaalde het postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit Gent. Tevens specialiseerde ze zich in perinatale kinesitherapie. Haar passies zijn sportrevalidatie, ganganalyse en manuele therapie.
  • Charlotte is erkend schouder- en kaaktherapeut. Als enige in Schilde is ze lid van ‘Schoudernetwerk Vlaanderen’, het kwaliteitslabel van de schoudertherapeuten. Ze is tevens manueel therapeut en heeft zich verder bijgeschoold in pré- en postnatale kinesitherapie en de methode Busquet.
  • Nicky behaalde met grote onderscheiding haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatie aan de Universiteit van Antwerpen. Ze koos voor de specialisatie ‘musculoskeletale aandoeningen’.

Wat doet de kinesist?

De kinesist beoogt om via het bewegen (kinesis) een klacht te verhelpen (therapie). Het ‘bewegen’ kan gaan van het geven van oefentherapie om de kracht te vergroten, de proprioceptie (gevoelszin) te verbeteren, sportprestaties te verbeteren of pijn te dempen, bijvoorbeeld lage rugpijn. Evengoed kan via manuele technieken zoals mobilisatie en stretching terug meer beweging gegeven worden aan gewrichten en spieren. Kinesitherapie is dan ook zeer waardevol bij revalidatie na een ongeluk of een operatie.

Wat te verwachten tijdens een consultatie bij de kinesist?

  • aanmelding en de oriëntatie

  • anamnesegesprek: een vraaggesprek waarin je klacht besproken wordt

  • een kinesitherapeutisch onderzoek. Het klinisch redeneren vormt hierbij de basis tot het opstarten van een behandelingsconcept

  • een kinesitherapeutische behandeling

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.