Emoties zijn lichaamsgewaarwordingen die ons doen en laten beïnvloeden:
﹅ Heb je verdriet dan krijg je misschien een krop in de keel?
﹅ Voel je je angstig waardoor je lichaam verstijft?
﹅ Ben je kwaad dan begin je misschien te zuchten of geraak je gestrest en gespannen?
﹅ Maak je je zorgen en krijg je maagklachten?
Je hebt je emoties niet meer onder controle en je geraakt uit balans. Je krijgt symptomen die duidelijk maken dat de energie flow in je lichaam stagneert of rebelleert.
We kennen ondertussen al de verschillende emoji’s 😀😥😘😡😤🤢🤔😱 Via WhatsApp en Messenger sturen we dikwijls zo een gezichtje door naar onze vrienden of familie van hoe we ons voelen.
Via ondermeer de 5 elementen-theorie (elementen: vuur-aarde-metaal-water-hout) waaraan onze emoties kunnen gekoppeld worden prikken we specifieke acupunctuurpunten.
Een geblokkeerde emotie maken we vrij door energie te verplaatsen binnen deze 5 elementen. Zo komt er terug ruimte vrij voor een nieuwe positievere emotie: 🥰😄😄😄😄😄😄😃. Dit resulteert in meer vreugde, ademruimte, liefde, beweging!
Je uitstraling verandert. Je ‘shen’= ziel kan terug geankerd worden, waardoor meer rust, betere slaap, meer energie overdag, meer vreugde.
Wil je dit eens ondervinden? Maak dan een afspraak met onze acupuncturiste Magda via www.manos-schilde.be.

Detoxen, hoe doe je dat dan?

Ons inwendig reinigingssysteem bestaat voornamelijk uit de lever en de nieren. In deze organen worden gifstoffen omgezet tot onschadelijke stoffen. Om afgevoerd te worden uit het lichaam, is de hulp nodig van de pancreas, gal en darmen. Het is dus van optimaal belang om tijdens een detox deze organen te ondersteunen.

Zo’n detox omvat meer dan enkel het laten van zoetigheden en vette voeding. Je kan via de voeding planten en kruiden opnemen die ondersteunend werken. Enkele bekende planten zijn mariadistel en artisjok. Ook zijn er bepaalde bewegingen en houdingen die je kan doen om de bloeddoorstroming en afvoer van deze organen te ondersteunen. Dat kan perfect via bepaalde flows in de yoga. Lichaamsbeweging zoals cardio ondersteunt ook de ontgifting door het stimuleren van de hartslag en dus de bloeddoorstroming. Bovendien kan je met osteopathie de bezenuwing, bloeddoorstroming en fascia van de ‘detoxorganen’ optimaliseren. Je leert er alles over tijdens onze lezing!

Kijk hier voor meer info en inschrijvingen.

Deel deze post

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.