Hoe kan je je weerstand versterken ?

In de media wordt vooral gezonde voeding en beweging gepromoot. Ook orthomoleculaire suppletie zoals Vit.C, Vit.D, Vit.B complex en mineralen zoals magnesium en zink worden door artsen en gezondheidscoaches alsook osteopaten en kinesisten voorgesteld om je te wapenen tegen het corona virus.

Maar wist je ook dat je je longenergie en je gehele immuunsysteem kan ‘boosten’ door middel van acupunctuur en Chinese kruiden?

Natuurlijk is ieder individu verschillend: iedereen krijgt vanaf de geboorte een eigen DNA die bepaalt of je sterke genen hebt of niet. Kijk maar naar longproblemen zoals astma, allergieën en andere pathologieën die soms familiaal zijn. Je ‘prenatale qi’ die krijg je mee, maar de ‘postnatale qi’ die kan je dagelijks beïnvloeden. De postnatale qi is de energie die je inademt vanaf je geboorte en die je via je voeding binnenkrijgt. 

Wat is Qi?  Qi= energie =O2 + voedsel (glucose)

Je merkt dus dat de kwaliteit van ademen belangrijk is, meditatie, relaxatie oefeningen elke dag!

Ook je voeding bijsturen is zeer belangrijk om je gezond te maken of te houden.

In de acupunctuur is voor een goede spijsvertering je milt-energie van groot belang. De milt energie zorgt voor transportatie en transformatie van vloeistoffen. Zo wordt dampvorming of stagnatie van Qi onder het middenrif en onderbuik vermeden. Slijmvorming in de longen, waardoor kortademigheid kan ontstaan, wordt via een acupunctuur behandeling voorkomen.

In functie van het coronavirus kan je preventief de longen en het hele immuunsysteem versterken met acupunctuur. Hoe doen we dit? Dit kan via de longen door middel van 4 naaldjes volgens de 5 elementen theorie. Het immuunsysteem kan je versterken volgens de balansmethode van Dr. Tan: hiervoor zijn min. 8 naaldjes nodig.

Deel deze post

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.