Kelly Bens

Charlotte Vanreusel

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens één geheel vormen.

Opleidingen:

  • Msc kinesitherapie en revalidatiewetenschappen

  • postgraduaat manuele therapie

  • methode busquet: spierkettingen

  • erkend schoudertherapeut – lid van ‘schoudernetwerk Vlaanderen’

  • pre- en postnatale kinesitherapie

  • temporomandibulaire klachten (kaakgerelateerde klachten)

  • PQK-kwaliteitslabel voor kinesitherapeuten

In de middelbare school was ik ervan overtuigd dat ik tandarts zou worden. Met veel goede moed begon ik aan het toelatingsexamen, maar van ‘toelaten’ was geen spraken. Twee keer behaalde ik net te weinig punten om te kunnen starten. Omdat het medische me erg boeide begon ik daarom in 2007 aan mijn eerste bachelor biomedische wetenschappen aan de KuLeuven. Na uren eenzaam labowerk voelde ik al snel dat dit niet de uitdaging was die ik zocht… ik ben een heel sociaal persoon die in gezelschap is van anderen. Mijn beslissing was daarom snel gemaakt en ik koos ervoor om in 2008 te starten aan mijn eerste bachelor kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KuLeuven. En wat een succes! Vanaf toen had ik het gevoel dat ik mijn roeping gevonden had! Na mijn vijf jarige opleiding begon ik onmiddellijk met mijn postgraduaat ‘Manuele Therapie’.

Ik ben gestart als kinesitherapeut in 2013 in een groepspraktijk die zich toespitste op het bovenste lidmaat. Hier werd dan ook mijn interesse voor de schouder aangewakkerd. Sindsdien volg ik jaarlijks bijscholingen om bij te blijven met alle nieuwigheden op vlak van schouderrevalidatie. Ik ben tevens lid van het ‘Schoudernetwerk Vlaanderen’ en erkend schoudertherapeut.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat een revalidatie zich niet beperkt tot het aangedane lichaamsdeel volgde ik de opleiding ‘Methode Busquet’, met een holistische visie op het lichaam.

Door mijn jaarlijkse inzet om bijscholingen te volgen ben ik ook in het bezit van het PQK-kwaliteitslabel voor kinesitherapeuten.

Ondertussen ben ik getrouwd en moeder van twee kindjes, Philippa en Ralph. Mijn hobby’s zijn vooral sporten (lopen), skiën en handwerk. Oorspronkelijk ben ik van Herentals maar vanaf 2022 woonachtig te Schilde. Door onze verhuis ben ik terechtgekomen bij Manos waar ik met veel inzet en plezier het team zal vervoegen!

Lees hier meer over kinesitherapie bij Manos.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.