zwanger

Zwanger! Wat nu met mijn voeding?

Een zwangerschap is een waar natuurfenomeen en voor velen een magische gebeurtenis in het leven. Maar vaak is het ook een overrompelende en verwarrende periode. Je verandert, zowel fysiek als mentaal, en heel veel vragen komen op je af. 

Zoals: Wat nu met de voeding? Wat mag ik wel of niet eten? Waar moet ik extra op letten? Moet ik extra supplementen innemen?

De basisregel is alvast heel eenvoudig: zorg voor variatie. En dat gezegde dat je nu voor twee moet eten? Dat klopt maar voor de helft. Natuurlijk zorg je nu voor twee, maar dat betekent niet dat je letterlijk dubbel zoveel energie moet opnemen. Wat jij eet, telt ook mee voor de baby. Toch moet je je porties niet verdubbelen. Gezond eten is nu gewoon extra belangrijk.

Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook voor en na de bevalling en bij het geven van borstvoeding heb je speciale noden. Het goede nieuws is: je lichaam zit ongelooflijk slim in elkaar, want het zorgt er vanzelf voor dat je nu bepaalde voedingsstoffen beter opneemt en er efficiënter mee omspringt. En ook typische zwangerschapskwaaltjes kun je vaak verhelpen met natuurlijke remedies.

Deel deze post

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.