Toegepaste kinesiologie (AK)

Toegepaste kinesiologie (AK)

A deeper look, a better treatment.

Toegepaste kinesiologie ofwel Applied Kinesiology (AK) is een diagnostische methode waar met behulp van manuele spiertesten een analyse wordt gemaakt van de lichaamsfuncties om zo gezondheidsproblemen in kaart te kunnen brengen. Het systeem werd ontwikkeld door G. Goodhaert, een Amerikaanse Chiropractor, in de jaren ’60.  Inmiddels wordt het systeem wereldwijd gebruikt door honderden artsen, osteopaten, chiropractoren en tandartsen.

Werking van toegepaste kinesiologie

Vanwege de embryologische ontwikkeling staan spieren in verbinding staan met bepaalde zenuwen, bloedvaten, huidzones, reflexpunten, wervels, organen, ledematen enzovoort. De reactie van de spier op de prikkeling van bepaalde weefsels of punten geeft bijgevolg inzicht in de dieperliggende problematiek van een bepaalde klacht. Met fMMT kan op een niet-invasieve, veilige en efficiënte manier de oorzaak-gevolg keten van je  klacht in kaart gebracht worden en behandeld worden. Dit zowel op fysiek, biochemisch als emotioneel vlak. Het resultaat: een diepgaande en betere behandeling.

Toegepaste kinesiologie bij Manos

Kelly behaalde haar certificaat in de toegepaste kinesiologie, erkend door de International College of Applied Kinesiology van de Benelux. In haar behandeling verwerkt ze haar opgedane kennis en kunde van de kinesiologie met osteopathie, kinesitherapie en biochemische kennis vanuit de Biomedische Wetenschappen. Hierdoor kan ze een ruim beeld krijgen van de oorzaak van uw klacht en deze efficiënt behandelen.

Lees hier meer over Kelly.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.