Project omschrijving

Voedingscoaching

Voedingscoaching

Dit wordt jouw laatste “dieet” ooit.

Op je voeding letten.  Detoxen. Ontstekingsremmend eten. Je vraagt je vast af: “Hoe begin ik daarmee?” Er is zoveel te doen rond voeding. De een zegt dat je koolhydraten best laat. De andere zegt dat je veel eiwitten moet eten. Je wordt rond de oren geslagen met termen als paleo, keto en intermittent fasting. Ook vegetarisme of veganisme passen mooi in het rijtje. Begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En daar helpen we je graag bij. We gaan samen met jou terug naar de basis. Wat is voeding? Waarom hebben we bepaalde voeding nodig? Hoe werkt ons spijsverteringsstelsel? Hoe kunnen we ons helpen genezen door onze voeding?

Onze aanpak

Onze hoogste prioriteit is gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Voedingscoach Kirsten haar holistische aanpak kijkt dan niet alleen naar wat je eet, maar veel meer dan dat. Eten is namelijk maar een gevolg van vele andere redenen. We eten niet alleen meer omdat we honger hebben. Wist je dat een ongezond voedingspatroon vaak het resultaat is van iets diepliggend? Van verdrongen emoties of frustraties die we liever wegduwen dan ondergaan? Het gaat om emoties die niet in balans zijn binnen onszelf. Lekker en veel, of juist te weinig eten wordt dan – vaak onbewust –  het gevolg hiervan. Daarom is het interessant om naar de pure oorzaak te kijken en eerst daarmee aan de slag te gaan. Dit doen we met de natuurlijke remedies van de Bachbloesems. Bach-remedies kunnen helpen bij emoties als angst, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld, enz.

Voor wie is voedingscoaching?

Deze begeleiding is op maat van iedereen met eet- en gewichtsproblemen.

Hoe ziet het voedingstraject eruit?

  • het duurt 12 weken
  • daarin zit een intakegesprek

  • 5 opvolgconsultaties (om de twee weken) en opvolging thuis

  • en jawel, een hele ‘transformatie’

  • € 490

Het intakegesprek

We starten met een intakegesprek waarin we jouw eetgewoonten, maar ook slaappatronen, dagschema, klachten en relatie met voeding volledig in kaart brengen. Ook je huidige klachten bekijken we grondig, alsook de gezondheid en de omstandigheden in je omgeving. Niet alleen jouw verhaal maar ook je lichaamsbouw en fysiognomiek zullen informatie geven over jouw temperament. Een temperament is een samenstelling van de vier natuurelementen vuur, water, lucht en aarde. Ook jij hebt een temperament waarbij elk element terugkomt, maar in een andere verhouding. Dit is heel belangrijk om de juiste accenten te gaan leggen in jouw voedingsgewoonten.

Het traject

Met deze schat aan informatie gaan we aan de slag. Niet alles in een keer, maar stelselmatig. We bouwen stelselmatig nieuwe gewoontes op. Gedurende een traject van 12 weken werken we samen naar een gedragsverandering van binnen uit. We zien elkaar om de 2 weken waarbij de afgesproken actiepunten evalueren en nieuwe acties vastleggen. Zo werken we stap voor stap aan je nieuwe gewoonten. Na die 12 weken heb je die nieuwe gewoontes stelselmatig geïntegreerd in je persoonlijke levensstijl, zonder het gevoel te hebben dat je op dieet bent. Zalig toch :).

Wanneer zijn de consultatiemomenten?

Vrijdag van 9.00 u tot 13.00 u.

Voedingscoaching bij Manos

Kirsten behaalde haar diploma in de Voeding bij de European Academy of Natural Healthcare: Food-Coach. Ze verdiepte zich in alle facetten van voeding, alsook de reden achter een slecht voedingspatroon. Ze vertrekt vanuit jouw persoonlijk verhaal en het punt waar je op dat moment staat. Er wordt gekeken naar je eetgewoontes, maar ook je klachten, je slaappatroon, je dagroutines, enz. Je gaat aan de slag voor de lange termijn, zodat je blijvend resultaat boekt.

Lees hier meer over Kirsten.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.