Kelly Bens

Anne dela Cruz

Bij Manos geloven we sterk dat we als mens (fysiek) en persoon (mentaal-emotioneel) één geheel vormen.

Opleidingen:

  • 200 Hr Yoga TTC bij Association for yoga and meditation
  • 300 Hr Yoga TTC bij Association for yoga and meditation
  • Level 1 Certification MovNat Association
  • 200 Hr Yoga TTC bij Ashtanga Academy NL: nog in opleiding

Inschrijven

Bekijk het lessenrooster

Van kleins af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe en alles wat draait rond lichaamsbewustzijn. Ik behaalde mijn diploma sportwetenschappen en verdiepte me daarna in gezonde voeding via een opleiding biodynamische landbouw en een diploma van Chef Kok. In mijn vrije tijd, reisde ik de hele wereld rond op zoek naar unieke sportervaringen die me in de flow brachten zoals Martial Arts in China,surf stages in Azië en Latijns-Amerika, en downhill mountainbiken in Nieuw-Zeeland.

Toen ik 10 jaar geleden op zoek ging naar een manier om mijn lichaam soepel en gezond te houden, ontdekte ik Yoga. Sindsdien ben ik er elke dag mee bezig en ervaarde ik dat Yoga veel verder reikt dan enkel de lichamelijke dimensie. Er was een enorm effect op mijn mentale weerbaarheid. Yoga werd onmisbaar in mijn leven. Ik verdiepte me er meer in en voelde dat ik die rijkdom wilde delen met anderen.

Om tot de ware kern van Yoga en het doceren ervan te komen, reisde ik naar India, de bakermat van Yoga. Daar volgde ik een Yoga Teacher-opleiding in de ‘Association for Yoga and Meditation’ te Rishikesh. Een intense opleiding van 3 maanden, tijdens dewelke ik les volgde bij o.a. Jayakumaran Annasamy. De nadruk lag er op precisie en de juiste uitlijning van yogahoudingen volgens de Iyengar-methode. Multi-stijl docent Sumit Thalwal leerde me de vaardigheid van het lesgeven. In 2017 behaalde ik mijn eerste multi-stijl Yoga Teacher-Certificaten.

Sindsdien doceer en leid ik workshops met een focus op asanas (houdingen), pranayamas (ademhalingstechnieken) en meditatie. Ik ben echt vereerd om deze traditionele componenten door te kunnen geven en ik hoop mijn leerlingen de ervaring van ‘een rustige geest in een lichaam in balans’ bij te brengen in een wereld vol afleidingen.

Ik ben er vandaag dan ook – meer dan ooit – van overtuigd dat Yoga de mens tot een hoger zelfbewustzijn kan tillen en een essentiële sleutel is tot innerlijke vrede en rust, op elk moment en in iedere situatie.

Lees hier meer over Yoga bij Manos.

You’ve got to nourish in order to flourish!

Maak van jezelf de hoogste prioriteit en reserveer je afspraak.